Počet nezamestnaných v Španielsku klesol v máji na 15-ročné minimum

NETKY.SK • 2 Jún 2023, 12:45 • 2 min
Počet nezamestnaných v Španielsku klesol v máji na 15-ročné minimum

Madrid - Počet nezamestnaných v Španielsku klesol v máji oproti predchádzajúcemu mesiacu o takmer 2 % a dostal sa na 15-ročné minimum. Poukázali na to v piatok zverejnené údaje španielskeho ministerstva práce, o ktorých informovali agentúra Reuters a portál tradingeconomics.

slovakia

left justify in out

Počet evidovaných nezamestnaných klesol v máji medzimesačne o 49.260 (1,77 %) na 2,74 milióna, uviedlo ministerstvo. To je najnižší počet ľudí bez práce za mesiac máj od roku 2008, v ktorom ich počet dosiahol 2,35 milióna. Najvýraznejšie klesol počet evidovaných nezamestnaných v oblasti služieb, a to o 34.665. O niekoľko tisíc sa počet nezamestnaných znížil aj v stavebníctve, priemysle a poľnohospodárstve. Z pohľadu regiónov najviac klesla nezamestnanosť v Andalúzii, v regióne Kastília-La Mancha a Galícii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona