Únia autodopravcov vstúpila pre mýto do štrajkovej pohotovosti

NETKY.SK • 29 Január 2014, 18:41 • 2 min
Únia autodopravcov vstúpila pre mýto do štrajkovej pohotovosti

BRATISLAVA – Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vstúpila do štrajkovej pohotovosti. Dôvodom sú podľa Milana Laurinca z UNAS predovšetkým januárové zmeny v mýtnom systéme, ale aj celkové nepriaznivé podmienky pre firmy pôsobiace v oblasti dopravy. Aj keď UNAS tvrdí, že chce najmä rokovať, nevylučuje samotný štrajk.

slovakia

left justify in out

"Dávame výstražný podnet k štrajku," vyhlásil dnes pre TASR Laurinec. Únia sa podľa jeho slov chystá predložiť ministerstvu dopravy v najbližších dňoch svoje požiadavky. "Ak ich odignorujú, prejdeme do štrajkovej formy," doplnil Laurinec.

UNAS žiada prehodnotenie opatrení, ktoré štát spustil od januára tohto roku. Dopravcom sa nepáči najmä to, že sa rozšírili mýtom spoplatnené cesty, zvýšili sa pokuty za mýtne prehrešky a zaviedol sa monitoring ciest II. a III. triedy. To pre dopravcov znamená povinnosť mať takzvaný "mýtny prístroj" aj v nákladných autách, ktoré premávajú po týchto cestách. UNAS tak požaduje vytvorenie vhodných podmienok pre podnikanie v oblasti dopravy. Chcú dosiahnuť "životaschopnosť" autodopravcov a zabrániť "likvidácii menších a stredných autodopravcov". "Sme skôr za rokovanie, ale za účinné rokovanie," zdôraznil Laurinec.

Únia súčasne kritizuje to, kam peniaze vyzbierané z mýta putujú. "Nevieme, kam idú. Vieme len to, že smerujú spoločnosti SkyToll," dodal Laurinec. Dopravcovia sú preto podľa neho presvedčení, že sa nepoužijú na následné úpravy a obnovy ciest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies