UNHCR: Atény sa musia zobudiť a urobiť viac pri riešení situácie s utečencami

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 18:04 • 2 min
UNHCR: Atény sa musia zobudiť a urobiť viac pri riešení situácie s utečencami

ATÉNY - Predstaviteľ Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) naliehal dnes na grécke úrady, aby sa "zobudili" a urobili viac pri riešení situácie okolo rastúceho počtu prichádzajúcich utečencov, ktorá sa stala zrelou na stav humanitárnej krízy.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ UNHCR pre Európu Vincent Cochetel na brífingu v Aténach spresnil, že od začiatku tohto roka pricestovalo do Grécka vyše 109.000 migrantov, z ktorých väčšina uteká pred vojnovými konfliktami vo svojich krajinách. Predstavitelia Grécka sa podľa jeho slov musia postarať a "brať vážne" výstavbu väčšieho počtu utečeneckých táborov a poskytnutie prístreškov, potravín a ďalších služieb na uspokojenie základných potrieb ľudí, napísala agentúra AP.
     

Cochetel zdôraznil, že UNHCR vie o akútnej finančnej kríze, v ktorej sa nachádza Grécko, Atény sa však podľa neho musia k tejto situácii postaviť tak, ako keby išlo o "prírodnú katastrofu".
     

Na niektoré grécke ostrovy sa denne priplaví až 1000 nových utečencov, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies