Ukrajinu postihol kybernetický útok

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 14:34 • 2 min
Ukrajinu postihol kybernetický útok

KYJEV - Zariadenie nainštalované na polostrove Krym podľa šéfa ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU blokuje mobilné telefóny členov parlamentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský telekomunikačný systém sa stal terčom kybernetického útoku. Podľa šéfa ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU Valentyna Nalivajčenka zariadenie nainštalované na polostrove Krym, ktorý je pod kontrolou ruských vojakov, blokuje mobilné telefóny členov parlamentu. "Potvrdzujem, že už druhý deň prebieha útok na mobilné telefóny členov ukrajinského parlamentu," konštatoval Nalivajčenko v utorok na brífingu.

 

"Pri vstupe do telekomunikačnej firmy Ukrtelecom na Kryme, bolo ilegálne a s porušením všetkých obchodných kontraktov nainštalované zariadenie, ktoré blokuje môj telefón a tiež telefóny iných poslancov bez ohľadu na ich politickú príslušnosť," povedal. "Bezpečnostné služby sa teraz snažia obnoviť aspoň dôvernú komunikáciu," dodal. Podľa jeho slov ukrajinský štátny systém dôverných informácií nebol pripravený na také tvrdé porušenie zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies