Ukrajinský prezident Zelenskyj: "Členstvo Ukrajiny v EÚ je už len otázkou času"

NETKY.SK • 3 Október 2023, 12:00 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj: "Členstvo Ukrajiny v EÚ je už len otázkou času"

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyjadril v pondelok presvedčenie, že členstvo jeho krajiny v Európskej únii je už len otázkou času.

slovakia

left justify in out

Zelenskyj to povedal vo svojom pravidelnom večernom videopríhovore po návšteve vysokého predstaviteľa EÚ pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Josepa Borrella v Kyjeve. "My všetci vieme, že je len otázkou času, keď sa Ukrajina stane členom EÚ," podotkol Zelenskyj.

 

Ukrajinský prezident v súvislosti s vopred neohláseným zasadaním ministrov zahraničných vecí 27 členských krajín Únie v Kyjeve dodal, že toto "stretnutie sa v podstate konalo už v EÚ".


Počas pondelkovej historickej návštevy vyslali šéfovia diplomacií členských krajín Únie v Kyjeve spoločný znak podpory pre Ukrajinu, píše DPA. Ide tiež o prvý prípad, kedy sa zasadnutie ministrov konalo mimo hraníc EÚ.


Na schôdzke sa zaoberali čo najefektívnejšími formami pomoci Ukrajine v čase, keď sa krajina bráni proti ruskej vojenskej invázii. Slovenskú republiku na stretnutí zastupoval minister zahraničných vecí Miroslav Wlachovský, ktorý označil prítomnosť šéfov diplomacie v Kyjeve za "symbol toho, že Európska únia neopúšťa Ukrajinu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / DPA Foto: SITA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies