Ukrajinský prezident Porošenko uvažuje o výmene premiéra

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 18:53 • 2 min
Ukrajinský prezident Porošenko uvažuje o výmene premiéra

MINSK - Ukrajinský prezident Petro Porošenko údajne uvažuje o súčasnej ministerke financií Natalii Jareskovej, ako o možnej náhrade za premiéra Arsenija Jaceňuka.

slovakia

left justify in out

Hovorca ukrajinského prezidenta Sviatoslav Cegolko na svojej facebookovej stránke uviedol, že Porošenko sa dnes stretol s politickými lídrami a hovoril s nimi o vytvorení novej vládnej koalície.

 

Podľa svojho hovorcu uvažuje Porošenko o Jareskovej ako o prípadnej budúcej predsedníčke vlády. Ďalším kandidátom na funkciu premiéra by údajne mohol byť Andrij Sadový, starosta mesta Ľvov a predseda strany Svojpomoc (Samopomič) - jednej zo strán, ktoré opustili vládnu koalíciu.

 

Jaceňukova vláda prežila vo februári hlasovanie o nedôvere v ukrajinskom parlamente. Avšak dve strany - Samopomič a Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej - vládnu koalíciu opustili na protest proti neúspešnému odvolávaniu premiéra, ktorému vyčítajú zhoršujúcu sa hospodársku situáciu v krajine a pomalé tempo reforiem.

 

Koalícia vedená stranou Blok Petra Porošenka sa tak po roku rozpadla a stratila väčšinu v parlamente.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies