Ukrajinský premiér Šmyhaľ uviedol, že protiofenzíva si vyžiada čas, verí však v jej úspech

NETKY.SK • 22 Jún 2023, 19:00 • 2 min
Ukrajinský premiér Šmyhaľ uviedol, že protiofenzíva si vyžiada čas, verí však v jej úspech

LONDÝN - Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ vo štvrtok upozornil, že ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám si vyžiada istý čas. O jej úspechu sa však vyjadril optimisticky.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ vo štvrtok upozornil, že ukrajinská protiofenzíva proti ruským silám si vyžiada istý čas. O jej úspechu sa však vyjadril optimisticky. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

 

Kyjev v júni spustil protiofenzívu s cieľom získať naspäť územia okupované Ruskom. "Budeme uskutočňovať veľmi múdre ofenzívne operácie. Z tohto dôvodu to (protiofenzíva) zaberie istý čas," uviedol Šmyhaľ v Londýne, kde sa zúčastňuje na medzinárodnej konferencii na obnovu Ukrajiny. "Je však v našom úmysle pohnúť sa vpred," a vyjadril pozitívne presvedčenie o oslobodení všetkých ukrajinských území okupovaných Ruskom. Šmyhaľ na sociálnej sieti napísal, že Európska komisia vyplatila Ukrajine ďalších 1,5 miliardy eur z balíka makrofinančnej pomoci v celkovej hodnote 18 miliárd eur. Poďakoval sa predsedníčke EK Ursule von der Leyenovej a podpredsedovi EK Valdisovi Dombrovskisovi. "Víťazstvo Ukrajiny, rovnako ako podpora od Európskej únie, je zaručené," uviedol. Aj Rusi sa podľa neho na túto protiofenzívu pripravovali a preto ukrajinský pohyb spomaľuje množstvo mínových polí.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu uviedol, že postup jeho krajiny v protiofenzíve je pomalší, než sa očakávalo. Dodal však, že protiofenzíva nie je hollywoodsky film a výsledky sa nedajú očakávať okamžite.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies