Koaličné strany lustrovali svojich členov, čo tým sleduje vláda SR?

NETKY.SK • 19 Február 2021, 21:00 • 2 min
Koaličné strany lustrovali svojich členov, čo tým sleduje vláda SR?

Známy slovenský portál Aktuality.sk prišiel s informáciou, že šéfovia poslaneckých klubov, minimálne dvoch vládnych strán, mali preveriť vyjadrenia svojich straníckych politikov na sociálnych sieťach. Dohoda mala prísť v rámci rokovania vlády.

slovakia

left justify in out

Je rozdiel medzi kritikou, ktorá šíri klamstvá a konštruktívnou kritikou, ktorá naopak má dospieť k lepšiemu riešeniu celého problému. Súčasná vláda vidí problém v tom, že jej poslanci sa miestami vyjadrujú na sociálnych sieťach tak, akoby len prilievali olej do ohňa. 

 

Práve preto na jednom z minulotýždňových rokovaní vlády padol návrh, aby predsedovia poslaneckých klubov preverili vyjadrenia svojich členov. Vznikol zaujímavý zoznam, ktorý napríklad  potvrdil, že odchádzajúci člen Za ľudí Miroslav Kollár kritizoval vládu SR verejne až v 21 prípadoch.

 

img

 

Na sociálnej sieti sa na margo toho vyjadril nasledovne: "...V čase zúriacej pandémie koaličná rada namiesto COVIDu riešila ,zobrané spisy‘ mediálnych či fejsbúkových útokov na vládu. Jasné, že som v tejto absurdnej buchli premiantom. 21-krát som vraj zhrešil.21-krát som vraj zhrešil...."

 

To, že bol teraz už bývalý poslanec Za ľudí najväčším kritikom súčasnej vlády, je podľa jeho vyjadrení nespochybniteľné. V januári pred celoplošným testovaním sa ako primátor mesta Hlohovec napríklad vyjadril, že po takomto chaose v manažmente by mohol dať každému zamestnancovi hodinovú výpoveď.

 

Podpredseda NRSR aj koaličnej strany Za ľudí Juraj Šeliga má vraj zaznamenaných 18 kritických názorov na sociálnych sieťach. "Ak by niečo také na koaličnej rade bolo, bolo by to trápne a na úrovni materskej škôlky," argumentoval pre aktuality.

 

img

 

Medzi údajnými hriešnikmi sa objavili aj členovia SaS, a to Jana Bittó Cigániková či Ondrej Dostál. Pre aktuality sa vyjadrili obidvaja. "Počul som o tom, že aj nejaké moje vyjadrenia tam boli zahrnuté, ale prečo konkrétne neviem," konštatoval Dostál. Cigániková mala zase napísať, "že tému považuje za takú zbytočnú pre život ľudí, že sa k nej nebude ani vyjadrovať."

 

Šéfka SaS Anna Zemanová má však na to svoj názor. Podľa nej nejde o kontrolovanie a sledovanie vyjadrení. Nie všetci súčasní politici majú za sebou politickú minulosť. Vláda je nová a podobnými kritickými vyjadreniami sa len akumuluje zlá atmosféra. 

 

"Chceme nájsť formu zmieru, nedávať náboje novinárom, aby mohli vyťahovať naše škriepky," predostrela. Dodala, že padol návrh, aby najkritickejšie tvrdenia boli sankciované.

 

 

Viacerí poslanci považujú tento postup vlády za hlúpy dokonca až komický. Ide podľa nich o slobodné vyjadrenie názoru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies