Ukrajinský premiér sa ospravedlnil na brutálny zásah polície

NETKY.SK • 3 December 2013, 13:26 • 2 min
Ukrajinský premiér sa ospravedlnil na brutálny zásah polície

KYJEV - Ukrajinský premiér Mykola Azarov sa v utorok ospravedlnil za brutálny zásah poriadkových síl proti demonštrantom na Námestí nezávislosti v Kyjeve, ktorý si v noci na sobotu vyžiadal desiatky zranených.

slovakia

left justify in out

Premiér ospravedlnenie vyslovil pred poslancami parlamentu, ktorí rokujú o opozičnom návrhu vysloviť nedôveru vláde. "V mene našej vlády sa chcem ospravedlniť za konanie bezpečnostných síl na Námestí nezávislosti," vyhlásil Azarov. Pred budovou parlamentu sa v čase jeho mimoriadneho zasadnutia zišli tisíce ľudí požadujúcich rezignáciu premiéra aj prezidenta Viktora Janukovyča pre odklon Ukrajiny od Európskej únie. Rozhodnutie vlády nepodpísať kľúčové dohody z EÚ viedlo minulý týždeň k najmasovejším demonštráciám od oranžovej revolúcie v roku 2004. V nedeľu protestovalo v Kyjeve proti vláde vyše 100 000 ľudí, pričom demonštrácie prerástli do blokády vládnych budov a kyjevskej radnice, kde si aktivisti zriadili "revolučnú centrálu".

Na odvolanie vlády je nutných 226 hlasov, pričom väčšinou v 450-člennom parlamente disponuje Janukovyčova vládna Strana regiónov. V záujme bezpečnosti sa pred budovou zákonodarného zboru ráno rozmiestnilo niekoľko tisíc policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies