Ukrajinský parlament vypovedal vojenské dohody s Ruskom

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 11:37 • 2 min
Ukrajinský parlament vypovedal vojenské dohody s Ruskom

KYJEV - Ukrajinský parlament prijal dnes viacero zákonov o vypovedaní dohôd medzi Kyjevom a Moskvou vo vojenskej oblasti, informovali agentúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Verchovna rada vypovedala medzištátne dohody o vzájomnej ochrane utajovaných skutočností, organizácii vojenskej medzištátnej dopravy, spolupráci v oblasti vojenského spravodajstva, spolupráci v oblasti vojenského priemyslu, ako aj dohodu o tranzite ruských vojenských jednotiek, dočasne umiestnených na území Moldavska, cez ukrajinské územie, uviedla agentúra Ukrinform.

 

Čo sa týka poslednej zmienenej dohody, podľa agentúry TASS sa v dokumente uvádza, že cieľom zákona je "odstrániť existujúce právne predpoklady pre pohyb ozbrojených síl Ruskej federácie, rozmiestnených na území Moldavska, cez územie Ukrajiny".

 

Ukončenie vojenskej spolupráce Kyjev vysvetľuje "ochranou národných záujmov, nezávislosti, zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny". Moskva podľa Kyjeva "jednostranne porušila normy a zásady medzinárodného práva a podnikla ozbrojenú agresiu proti Ukrajine".

 

Podľa lídra ukrajinskej Radikálnej strany Oleha Ľaška má Ukrajina s Ruskom uzatvorených 37 medzištátnych dohôd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies