Ukrajinský agent donútený službou bezpečnosti: Pri návrate domov odmietol špehovať v prospech Ukrajiny

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 15:14 • 2 min
Ukrajinský agent donútený službou bezpečnosti: Pri návrate domov odmietol špehovať v prospech Ukrajiny

KYJEV - Obyvateľ Luhanskej ľudovej republiky Gennady Humenny, vykonávajúci autobusovú prepravu osôb z mesta Stachanov na územie dočasne obsadeného územia ozbrojenými silami Ukrajiny, bol nútený zmeniť miesto výkonu prace aby nemusel vykonávať špionážne činnosti v prospech Ukrajiny. Informuje Vesti.ru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Humenny bol zadržaný zamestnancami bezpečnostnej služby Ukrajiny na kontaktnej línii, pri vykonávaní ďalšej jazdy a bol dovezený do mesta Lisichansk, kde pod hrozbou fyzického násilia podpísal list o spolupráci so špeciálnymi službami Ukrajiny.
     

Bola mu pridelená prezývka "Týždeň" a jeho úlohou bolo zhromažďovanie informácií vojenského charakteru.
     

Pri návrate domov obyvateľ republiky odmietol škodiť národnej bezpečnosti svojej vlasti a nahlásil o skutočnosti núteného náboru na ministerstvo štátnej bezpečnosti Luhanskej ľudovej republiky. 
     

Z obavy ďalšieho nátlaku zo strany bezpečnostnej služby Ukrajiny bol Gennady Humenny nútený zmeniť miesto vykonávania prace a prestať navštevovať územie okupované ukrajinskou armádou.
     

Podľa paragrafu článku 335 Trestného zákona Luhanskej ľudovej republiky ("Štátna zrada") a paragrafu 336 trestného zákona ("Špionáž"), včasné nahlásenie o nútenom nábore zahraničnými špeciálnymi službami do spolupráce, je základom výnimky z trestnej zodpovednosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies