Ukrajinské mesto Ľvov čelilo útoku dronmi, starosta hlásil explózie aj požiar

NETKY.SK • 19 September 2023, 10:50 • 2 min
Ukrajinské mesto Ľvov čelilo útoku dronmi, starosta hlásil explózie aj požiar

ĽVOV - Mesto Ľvov na západe Ukrajiny čelilo v noci na utorok dronovému útoku. Tamojší starosta Andrij Sadovyj hlásil explózie a požiar v priemyselnom sklade.

slovakia

left justify in out

Sadovyj v príspevku na platforme Telegram napísal, že vo Ľvovskej oblasti je aktivovaná protivzdušná obrana. Obyvateľom odporučil, aby vyhľadali úkryt.

 

Podľa AFP začali drony na mesto útočiť vo viacerých vlnách približne o 4.30 miestneho času. Ukrajinské vzdušné sily na Telegrame napísali, že hrozba útoku dronov v Ľvovskej oblasti pretrváva. "Protivzdušná obrana operuje," dodali.

 

Sadovyj neskôr uviedol, že pri útoku utrpela zranenia jedna osoba. Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj priblížil, že spod sutín vo Ľvove boli vytiahnutí dvaja ľudia, muž a žena. Podľa jeho slov žena podľa prvotných informácii "neutrpela zranenia, muž je vo vážnom stave". Dodal, že hrozba útoku pominula a poďakoval ukrajinskej armáde.

 

Mesto Ľvov leží neďaleko ukrajinsko-poľských hraníc. V súčasnej situácii je vnímané ako jedno z najbezpečnejších ukrajinských miest, v uplynulom období však čelilo viacerým útokom, píše AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: Reuters / Kai Pfaffenbach (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies