Školy vyzývajú mladých ľudí, aby vo voľbách využili svoj hlas

NETKY.SK • 24 Február 2020, 14:33 • 2 min
Školy vyzývajú mladých ľudí, aby vo voľbách využili svoj hlas

BRATISLAVA - Študentská rada s viac ako 70 ďalšími organizáciami vyzýva vysokoškolských študentov a študentov stredných škôl ktorí už majú 18 rokov, alebo tento vek dovŕšia v deň volieb, aby prišli 29. februára k volebným urnám.

slovakia

left justify in out

Jasné vízie

Mali by voliť politické subjekty, ktoré majú jasné vízie pre zlepšenie vysokoškolského prostredia na Slovensku. "Strany, ktoré nerešpektujú akademické slobody, spochybňujú hodnotu vzdelávania a výskumu, nie sú ochotné viesť dialóg, nepredstavujú riešenie problémov," tvrdí rada.

 

img

 

Výzva pre študentov 
"My, dolupodpísané študentské spolky, organizácie, študentské časti akademických senátov fakúlt a univerzít a zástupcovia študentov, vyzývame všetkých mladých ľudí, aby využili svoj hlas v nadchádzajúcich voľbách do Národnej rady SR." Z prejavu ďalej vyplýva, že mladí voliči dlhodobo patria medzi najmenej zastúpené skupiny pri voľbách, pritom je to práve ich budúcnosť, o ktorej sa v nich rozhoduje. "Očakávame, že nová vláda bude vytvárať na Slovensku prostredie, v ktorom budeme chcieť zostať žiť, študovať, pracovať a rozvíjať našu krajinu," uvádzajú organizácie.

 

img

 

Slobodné rozhodnutie

Podľa nich je dôležité, aby sa o zmenách v školstve viedla celospoločenská diskusia. Štát by za žiadnych okolností nemal zasahovať do akademických slobôd jednotlivých vzdelávacích a vedeckých inštitúcií a všetci študenti by mali mať možnosť získať vzdelanie v programe podľa ich slobodného rozhodnutia. 

 

Žiadna konkrétna strana 
Organizácie neuviedli, ktoré politické strany odporúčajú. "Apelujeme na všetkých, ktorí 29. februára 2020 pristúpia k volebným urnám, aby svoj hlas využili zodpovedne," dodali.

 

img

 

Parlamentné voľby budú na Slovensku najbližšiu sobotu. O dôveru občanov sa v nich uchádza 24 politických strán a hnutí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies