Ukrajinská polícia zatýkala skorumpovaných úradníkov na zasadnutí vlády

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 14:05 • 2 min
Ukrajinská polícia zatýkala skorumpovaných úradníkov na zasadnutí vlády

KYJEV - Ukrajinská polícia narušila v stredu naživo vysielané zasadnutie vlády v Kyjeve a pred televíznymi kamerami zatkla dvoch vysokopostavených predstaviteľov štátnych záchranných služieb pre podozrenie zo závažnej korupcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister vnútra Arsen Avakov povedal, že oboch mužov - šéfa záchranných služieb a jeho námestníka - zadržali pre korupciu zahŕňajúcu firmy s účtami v zahraničí. Oboch odviedli z miestnosti v putách, čo bol očividný ťah na získanie maximálnej publicity pre vládny boj proti korupcii. 


"Keď je krajina vo vojnovom stave a keď počítame každý cent, oni okrádajú ľudí a štát. Toto sa stane s každým, kto poruší zákon a robí si posmech z ukrajinského štátu," uviedol premiér Arsenij Jaceňuk. 

 

Jaceňukova vláda sa snaží ukázať, že nešetrí žiadnym úsilím pri uskutočňovaní bolestivých reforiem a potláčaní hlboko zakorenenej korupcie, pričom povolila aj vyšetrovanie vysokopostavených predstaviteľov rôznych úradov vrátane vládnych ministrov. Chce si tak zabezpečiť pomoc od Západu pre svoju rozvrátenú ekonomiku a boj proti ruským separatistom na východe. "Všetky pokusy okrádať krajinu a vyhnúť sa zodpovednosti sú odsúdené na neúspech," podotkol premiér. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies