Ukrajinská armáda hlási výbuchy v Kyjeve aj inde; ľudia majú zostať v krytoch

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Ukrajinská armáda hlási výbuchy v Kyjeve aj inde; ľudia majú zostať v krytoch

KYJEV - Vo štvrtok skoro ráno došlo v Kyjeve k niekoľkým výbuchom. Ukrajinská armáda varovala ľudí, aby zostali v protileteckých krytoch.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská armáda vo štvrtok skoro ráno informovala o niekoľkých výbuchoch, ku ktorým došlo v Kyjeve a v ďalších častiach krajiny. Zároveň vyzvala ľudí, aby zostali v protileteckých krytoch, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

 

Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram uviedol, že trosky zaznamenali v kyjevskej štvrti Darnyckyj. "Informácie o obetiach a škodách sa v súčasnosti preverujú," dodal. Podľa kyjevského starosta Vitalija Klička vypukol v tejto štvrti v dôsledku spadnutých trosiek požiar. K explózii došlo podľa Klička aj v kyjevskej štvrti Desňanskyj.

 

"Útok na hlavné mesto pokračuje. Neopúšťajte kryty počas leteckého poplachu!" vyzval Kličko obyvateľov prostredníctvom Telegramu. Ukrajinská armáda okrem toho informovala o útokoch "riadenými strelami" vo Vinnyckej oblasti v strednej časti krajiny. Miestne médiá tiež hlásili výbuchy v Chmeľnyckej oblasti ležiacej približne 100 kilometrov západne od Vinnyckej. Armáda dodala, že letecký poplach bol ráno vyhlásený na celom území Ukrajiny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies