Ukrajinci sú pohoršení pápežovým vyjadrením o Darii Duginovej. Žiadajú, aby sa ospravedlnil

NETKY.SK • 24 August 2022, 17:27 • 2 min
Ukrajinci sú pohoršení pápežovým vyjadrením o Darii Duginovej. Žiadajú, aby sa ospravedlnil

VATIKÁN/KYJEV - Medzi Vatikánom a Kyjevom už došlo ku konfliktu aj predtým, keď pápež František vyhlásil, že NATO neurobilo dosť pre to, aby vojna nevznikla. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ho vtedy obvinil, že podporuje ruský terorizmus.

slovakia

left justify in out

Za to ho takmer okamžite skritizoval ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne Andrij Juraš, ktorý žiada od pápeža ospravedlnenie pre Ukrajincov. „Za vojnu platia nevinní," uviedol v stredu pápež na generálnej audiencii, pričom Dariu Duginovú označil za úbohé nevinné  dievča, ktoré vyhodila v Moskve do vzduchu bomba pod sedadlom auta."

 

obrazok

 

Juraš bol podľa vlastných slov z Františkovho vyhlásenia sklamaný. „Ako sa dá jedna z hlavných ideologičiek (ruského) imperializmu označiť za nevinnú obeť? Zabili ju Rusi," uviedol na Twitteri Juraš. Zároveň dodal, že nemožno do jednej kategórie zaradiť agresora aj obeť.

 

img

 

„Myslím na veľkú krutosť, na toľkých nevinných, ktorí platia za šialenstvo, šialenstvo všetkých strán, pretože vojna je šialenstvo a nikto nemôže povedať: Nie, ja nie som blázon," uviedol tiež pápež František vo svojom prejave. Taktiež vyzval, aby boli bezodkladne podniknuté konkrétne kroky na ukončenie vojny a vyhnutie sa riziku jadrovej katastrofy v Záporožskej jadrovej elektrárni. 

 

Vyjadril sa aj k väzňom, ktorí boli počas trvania vojny doteraz zajatí ruskou, či ukrajinskou stranou. „V srdci nosím väzňov, najmä tých, ktorí sú v zlom stave. Žiadam úrady, aby sa zapojili do ich prepustenia," uviedol. 

 

img

 

Aj svojím posledným vyhlásením sa včera pápež František zastal všetkých obyčajnćh ľudí, ktorí vojnou trpia, bez ohľadu na ich národnosť.  

 

„Myslím na deti, toľko ich zomrelo. Na obrovský počet utečencov. Je toľko zranených. Toľko ukrajinských a ruských detí sa stalo sirotami. Byť sirotou nemá žiadnu národnosť. Stratili otca alebo matku... tak ruské ako ukrajinské deti." 

 

Z domova: Sulík: „Naď je pre Slovensko nebezpečný." Čo s tým majú Geissenovci?

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies