Ukrajina podpísala s tureckou firmou dohodu o oprave dronov na svojom území

NETKY.SK • 1 August 2023, 09:15 • 2 min
Ukrajina podpísala s tureckou firmou dohodu o oprave dronov na svojom území

Kyjev 31. júla (TASR) - Kyjev podpísal dôležitú dohodu s tureckou spoločnosťou Baykar Makina o vybudovaní servisného centra na opravu a údržbu dronov priamo na území Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Dohoda s tureckou firmou je súčasťou plánu Ukrajiny zvýšiť domácu výrobu a vytvoriť "armádu dronov", ktoré budú nasadené do bojov proti Rusom. Štátny tajomník ukrajinského ministerstva obrany Konsťantyn Vaščenko uviedol, že centrum priblíži Ukrajinu k víťazstvu vo vojne, ktorú začalo Rusko koncom februára 2022.

 

Ukrajinskí producenti v poslednom období podstatne zvýšili domácu výrobu dronov. Krajina vycvičila aj vyše 10.000 operátorov dronov a výcvik ďalších 10.000 práve prebieha, povedal ukrajinský vicepremiér Mychajlo Fedorov zodpovedný za plnenie plánu vytvoriť "armádu dronov". Ukrajinské aj ruské sily počas celej vojny používajú drony na výzvedné a útočné operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters / Sky News Foto: Council on Foreign Relations
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies