Ukrajina plánuje podniknúť kroky na návrat jej občanov, žijúcich v Rusku.

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 19:18 • 2 min
Ukrajina plánuje podniknúť kroky na návrat jej občanov, žijúcich v Rusku.

MOSKVA - Minister zahraničných vecí Ukrajiny Pavel Klimkin oznámil, že plánuje podniknúť kroky na návrat občanov Ukrajiny, žijúcich v Rusku. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

"Rusko vedie vojnu proti nám, ale aj napriek tomu, tri milióny Ukrajincov stále žijú v Rusku. To znamená, že takmer každý dvanásty ukrajinský občan sa nachádza na území Ruska," uviedol Klimkin.
   

Podľa jeho presvedčenia sa táto situácia musí zmeniť. Vedúci oddelenia zahraničných vecí Ukrajiny poznamenal, že po zavedení bezvízového režimu s Európskou úniou, sa niektorí občania Ukrajiny začali sťahovať do krajín EÚ alebo sa vrátili domov, ale to sa stáva veľmi zriedkavo.
     

Predtým prezident Ukrajiny Petro Porošenko navrhol zbaviť občanov Krymu ukrajinského občianstva. Podľa navrhnutého zákona prezidentom, prijatie ruských pasov bude prirovnávané k "protiprávnym činom" a občanmi Ukrajiny budú považovaní všetci tí, ktorí v čase vyhlásenia nezávislosti krajiny nepretržite bývali na jej území, a ktorých občianstvo je "založené pred 1. májom 2018". Pri komentovaní tejto iniciatívy prezidenta Ukrajiny, hlava Krymu Sergej Aksenov obvinil ukrajinské úrady v neprimeranom správaní sa a zdôraznil, že "Krym už nikdy nebude patriť Ukrajine".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies