UEFA schválila zmeny nasadzovania do skupín LM, vyhralo aj Taliansko

NETKY.SK • 26 August 2016, 13:14 • 2 min
UEFA schválila zmeny nasadzovania do skupín LM, vyhralo aj Taliansko

MONACO - Štyri najlepšie krajiny v dlhodobom národnom rebríčku Európskej futbalovej únie (UEFA) budú mať od roku 2018 v prestížnej Lige majstrov v skupine po štyri kluby. Informovala agentúra DPA po potvrdení zmien od UEFA.

slovakia

left justify in out

Tá po schválení formátov súťaží LM a Európskej ligy na sezóny 2018/2019, 2019/2020 a 2020/2021 uviedla, že predstaví nový systém nasadzovania klubov. V ňom sa už napríklad nebude brať do úvahy pomerná časť koeficientu krajiny, ale prihliadať sa bude napríklad na historické úspechy mužstiev v súťaži. Všetky ďalšie detaily by mali byť známe do konca roka. UEFA tiež uviedla, že predstaví nový systém financovania oboch súťaží, kde by malo prísť k znateľnému nárastu prémií pre účastníkov.

 

Zmeny prišli v reakcii na tlak silných a bohatých klubov. Tie UEFA hrozili, že si urobia vlastnú Európsku Superligu. V súčasnosti majú po tri priame miestenky v skupine LM len prvé tri krajiny v rebríčku - Španielsko, Nemecko a Anglicko. Ďalšiu majú v poslednom predkole kvalifikácie - v play off LM. Podľa nového formátu ale budú mať Španielsko, Nemecko, Anglicko a Taliansko priamo v skupine LM garantované štyri kluby. Na tom bude profitovať najmä Taliansko, ktoré má momentálne priamo v skupine dva kluby a jeden v play off.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies