UEFA potrestala kluby za rasistické prejavy

NETKY.SK • 6 September 2013, 18:39 • 2 min
UEFA potrestala kluby za rasistické prejavy

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) v piatok vyniesla ortieľ nad jedným maďarským a dvojicou poľských klubov za rasistické prehrešky ich fanúšikov. Honvéd Budapešť odohrá najbližšie dve stretnutia v európskych pohároch na prázdnom štadióne a okrem toho musí zaplatiť pokutu 50-tisíc eur. Maďarov potrestali za rasistické správanie a skandovanie priaznivcov v odvetnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti Vojvodine Nový Sad.

slovakia

left justify in out

UEFA ďalej nariadila uzavrieť počas najbližšieho zápasu v európskych pohároch časti štadiónov Lechu Poznaň a Piastu Gliwice na miestach, kde sa zoskupujú tzv. "ultras" priaznivci. Fanúšikovia oboch klubov sa dopustili nevhodného správania, pri ktorom vytiahli rasistické transparenty v zápasoch proti Žalgirisu Vilnius, resp. FK Karabach. Lech aj Piast navyše potrestali pokutou 5-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies