UEFA bude riešiť Putina na tričku

NETKY.SK • 17 Február 2016, 15:14 • 2 min
UEFA bude riešiť Putina na tričku

ISTANBUL - "Najslušnejší prezident" Vladimir Putin na tričku Dmitrija Tarasova po utorkovom zápase šestnásťfinále Európskej ligy medzi Fenerbahce Istanbul a Lokomotivom Moskva nezostal bez povšimnutia kontinentálnej futbalovej únie UEFA. Stredopoliar a jeho ruský klub sa budú zodpovedať za porušenie pravidla o zákaze prezentácie politického obsahu všetkého druhu.

slovakia

left justify in out

Tarasov si istanbulskom zápase vyzliekol dres, pod ktorým mal biele tričko s portrétom ruského prezidenta Vladimira Putina v námorníckej rovnošate a nápisom "Najslušnejší prezident" v azbuke. Dvadsaťosemročný futbalista v tom nevidel problém. "Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať," povedal Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport.

 

Už pred stretnutím pristálo niekoľko sklených fliaš na autobuse s hosťujúcim tímom. Polícia zadržala v blízkosti Ülker štadióna troch výtržníkov, boli vraj pod vplyvom alkoholu a na autobuse spôsobili iba menšie škody.
Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú na bode mrazu od novembra minulého roka, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský stíhací bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.

 

Hráči Fenerbahce Istanbul v predsunutom prvom stretnutí šestnásťfinále zdolali Lokomotiv Moskva 2:0. Výsledok dvoma gólmi zariadil brazílsky stredopoliar Josef de Souza. V drese hostí absolvoval plných deväťdesiat minút stredný obranca slovenskej reprezentácie Ján Ďurica. Odveta je na programe vo štvrtok 25. februára v hlavnom meste Ruska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies