U.S. Steel Košice zainvestuje do zníženia prašnosti

NETKY.SK • 18 Február 2016, 13:30 • 2 min
U.S. Steel Košice zainvestuje do zníženia prašnosti

KOŠICE - Košický U.S. Steel zainvestuje do zníženia prašnosti. Spoločnosť už začala hľadať dodávateľa, ktorý má realizovať a uviesť do prevádzky technologické zariadenia na odprášenie rudných mostov jednej z vysokých pecí.

slovakia

left justify in out

Celkové predpokladané náklady na tento projekt hutnícka fabrika podľa oznámenia uverejneného v Európskom vestníku verejného obstarávania odhaduje na vyše 16,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.


Cieľom inštalácie spomínaných technologických zariadení má byť zníženie emisií tuhých znečisťujúcich látok. „Zníženie prašnosti sa týka pracovného prostredia pracovísk rudných mostov vysokej pece 1 a aj vzdušniny vypúšťanej do atmosféry cez komíny odsávacích zariadení,“ píše sa v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania.

 

Ako ďalej opisuje spoločnosť, železorudný aglomerát, ktorý je do rudných mostov dopravovaný z chladiacich pásov, vzniká spekaním zmesi aglomeračnej rudy, jemnozrnného kondenzátu a ďalších kovonosných prísad na spekacích pásoch. Následne sa chladia na spomínaných chladiacich pásoch pri doprave na rudné mosty. Odtiaľ sa dopravuje pásovými dopravníkmi do vysokých pecí.


Záujemcovia o účasť v tomto tendri môžu predkladať svoje ponuky alebo žiadosti o účasť vo verejnom obstarávaní najneskôr do 11. apríla tohto roku. Ich ponuky pritom musia byť záväzné minimálne do konca roku 2016.


Spoločnosť U.S. Steel Košice vznikla prevzatím niekdajšieho hutníckeho kombinátu VSŽ americkou spoločnosťou U.S. Steel Corporation v júni roku 2000. Spoločnosť patrí k najväčším výrobcom plochých valcovaných výrobkov v Európe, ktoré dodáva najmä pre automobilový, strojársky a elektrotechnický priemysel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies