FOTO Razia u Bašternáka: Prokuratúra sa kvôli jeho majetku obrátila na políciu

NETKY.SK • 14 Február 2017, 08:50 • 2 min
FOTO Razia u Bašternáka: Prokuratúra sa kvôli jeho majetku obrátila na políciu

BRATISLAVA - U podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorý je podozrivý z daňových podvodov, zasahuje od rána polícia. Informuje o tom portál Aktuality.sk.

slovakia

left justify in out

Razia sa koná v komplexe na Tupého ulici v Bratislave, kde sídlia Bašternákove firmy. Policajti odtiaľ vyniesli počítač a vykonali aj domovú prehliadku u účtovníčky. 

 

Prokuratúra sa pre majetok Ladislava Bašternáka sa obrátila na políciu

Pre majetok Ladislava Bašternáka sa prokuratúra obrátila na finančnú políciu. Agentúre SITA to potvrdil hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Michal Šúrek. Podnikateľ doručil na základe výzvy 19. januára na Okresnú prokuratúru Bratislava I vyjadrenie s prílohami, ktoré by malo vysvetľovať niektoré otázky súvisiace s jeho majetkom. Prokuratúra ho podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku žiadala, aby predložil doklady o tom, akým spôsobom nadobudol špecifikovaný majetok a rovnako uviedol aj hodnotu tohto majetku. „Dozorujúca prokurátorka po tom, čo sa oboznámila s vyjadrením Ladislava B., požiadala finančnú políciu o preskúmanie skutočností, ktoré vyplynuli z doručeného vyjadrenia,“ vysvetlil hovorca. 

 

Podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku, ak prokurátor považuje za potrebné podnet doplniť alebo vykonať ďalšie preskúmavanie príjmov, hodnoty majetku a spôsobu nadobudnutia majetku osoby, požiada o doplnenie alebo ďalšie preskúmanie finančnú políciu. Finančná polícia je povinná žiadosti prokurátora v určenej lehote vyhovieť.

 

O tom, že prokuratúra žiada od Ladislava Bašternáka informácie o jeho majetku, informoval ako prvý denník Nový čas 31. decembra. Ten vtedy pripomenul, že po prešetrení sa celý prípad môže dostať na súd. Ak podnikateľ nebude vedieť preukázať to, že majetok nadobudol legálnou cestou, tak ten môže prepadnúť štátu. „Prepáčte, k ničomu, čo sa týka vyšetrovania, nebudem a ani nemôžem odpovedať,“ reagoval v decembri na otázky denníka podnikateľ. 

 

Slovenského podnikateľa vyšetrovala polícia a prokuratúra už koncom minulého roka, a to v súvislosti s tým, či a ako mohol zarobiť 12 miliónov eur. V tejto súvislosti zároveň preverovala, či nie je jeho majetok nelegálny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies