Bosna: Muž zastrelil najmenej troch ľudí, počas úteku spáchal samovraždu

NETKY.SK • 11 August 2023, 16:36 • 2 min
Bosna: Muž zastrelil najmenej troch ľudí, počas úteku spáchal samovraždu

SARAJEVO - Najmenej traja ľudia zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia v piatok pri streľbe v meste Gradačac na severovýchode Bosny a Hercegoviny. Podozrivý strelec mal počas policajného pátrania spáchať samovraždu. TASR správu prevzala z webu Balkan Insight a agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Počet obetí potvrdila webovému portálu Klib.ba prokuratúra v bosnianskom kantóne Tuzla. Bosnianske médiá identifikovali útočníka ako Nermina Sulejmanoviča. Ten sa mal k činom priznať na videách, ktoré zverejňoval počas svojho úteku pred políciou. Tento muž si zastrelenie jednej z obetí, ktorou bola údajne jeho manželka, naživo natáčal na sociálnej sieti Instagram.

 

Podľa bosnianskych médií začal Sulejmanovič živý prenos so slovami: "Uvidíte, ako vyzerá vražda v priamom prenose". Následne vytiahol zbraň a svoju manželku strelil do hlavy. Podľa jeho slov usmrtil aj niekoľko ďalších osôb, pričom údajne postrelil aj jedného policajta, ktorému sa však podarilo utiecť. Polícia občanom v Gradačaci nariadila, aby sa zdržiavali mimo verejných priestranstiev. Sulejmanovič bol v roku 2014 jedným zo zadržaných za pokus o prepašovanie vyše 800 kilogramov marihuany do Chorvátska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Balkan Insight / AP Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies