Turnaj v Grazi bude šancou pre mladých, Ozimák chce stavať najmä na disciplíne

NETKY.SK • 8 Február 2017, 10:53 • 2 min
Turnaj v Grazi bude šancou pre mladých, Ozimák chce stavať najmä na disciplíne

Bratislava - Výprava slovenského Olympijského tímu odcestovala v stredu do rakúskeho Grazu, kde sa od štvrtka do soboty predstaví na turnaji Euro Ice Hockey Challenge. Na podujatí dostanú šancu najmä mladí perspektívni hokejisti z domácej Tipsport Ligy, ktorí majú možnosť načerpať cenné skúsenosti z medzinárodného ľadu. Tréner Marcel Ozimák by chcel postaviť herný prejav na rýchlosti, obetavosti a disciplíne, s tímom sa pokúsi obhájiť vlaňajší triumf z Innsbrucku, prvoradým cieľom však bude otestovanie potenciálnych adeptov pre reprezentačný A-tím.

slovakia

left justify in out

"Očakávam, že chlapci sa budú chcieť presadiť. Je to pre nich obrovská šanca, možno nejaký medzistupeň pred ešte väčším hokejom, než hrajú v súčasnosti. Chceli by sme hrať rýchly, dynamický hokej, založený na krátkych striedaniach, disciplíne a obetavosti. Toto budú hlavné prvky, ktorými by sme sa chceli na turnaji prezentovať," vyslovil sa Ozimák, ktorý spolu s celým novým realizačným tímom absolvuje premiéru na reprezentačnej striedačke. Pomáhať mu budú asistenti - klubový kolega z Popradu František Štolc a bývalý obranca Rudolf Jendek. Káder vyskladal spoločne s generálnym manažérom a dlhoročným reprezentantom Martinom Štrbákom. "Tešíme sa na to. Je to pre nás na tejto úrovni nová výzva, v mládežníckych reprezentáciách sme už pôsobili," dodal Ozimák.

 

 

Tréner musel oproti pôvodnej nominácii spraviť až osem zmien. Z rôznych dôvodov sa mu ospravedlnili Patrik Rybár, Ivan Ďatelinka, Oldrich Kotvan, Martin Štajnoch, Peter Trška, Filip Lešťan, Tomáš Zigo a Patrik Koyš, ktorých nahradili brankár Samuel Baroš, obrancovia Peter Hraško, Matúš Rais, Patrik Koch, Ľubomír Dinda a útočníci Peter Zuzin, Michal Hlinka a Juraj Šiška. Do Grazu odcestovali dvaja brankári, osem obrancov a 12 útočníkov. Až jedenásti hráči by si mohli v druhom najväčšom rakúskom meste odkrútiť debut v seniorskej reprezentácii.

 

Na premiérový štart čakajú obrancovia Patrik Bačik, Mário Grman, Matúš Rais, Patrik Koch, Ľubomír Dinda a útočníci Peter Boltun, Michal Krištof, Matúš Sukeľ, Peter Lichanec, Andreas Štrauch a Juraj Šiška. Najskúsenejším hokejistom v kádri je útočník Slovana Bratislava Pavol Skalický, účastník MS 2016 v Rusku má na konte 19 reprezentačných štartov (3 góly). V tíme sú iba dvaja legionári (Denis Godla a Dávid Gríger), ostatní hráči pôsobia v najvyššej domácej súťaži, respektíve hrajú KHL v drese Slovana Bratislava.

 

Brankárske povinnosti si na turnaji podelia Denis Godla a Samuel Baroš. "Máme tu mladé mužstvo. Myslím si, že všetci chalani sa budú chcieť ukázať, veď niektorí sú v reprezentácii prvýkrát. Chceme uhrať dobré výsledky. Očakávam vyrovnané zápasy, radi by sme všetky tri vyhrali a ukázali, že vieme hrať hokej," vyznal sa 21-ročný Godla, ktorý v tejto sezóne upútal svojimi výkonmi vo fínskej Liige v drese KalPy Kuopio. "Máme mladých hráčov, perspektívnych a budú sa chcieť ukázať. Ja verím, že sa nám podarí opäť zvíťaziť, toto mužstvo na to má," nechal sa počuť 25-ročný útočník Radovan Puliš, ktorý by mal patriť medzi lídrov nielen na ľade, ale i v kabíne.

 

Program SR na EIHCH v Grazi:

Štvrtok 9. februára o 20.20 h: Slovensko – Rakúsko

Piatok 10. februára o 16.30 h: Slovensko – Francúzsko

Sobota 11. februára o 14.30 h: Slovensko – Nórsko

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies