Turisti pozor: Chodníky vo Vysokých Tatrách sú zľadovatené!

NETKY.SK • 8 Február 2014, 10:49 • 2 min
Turisti pozor: Chodníky vo Vysokých Tatrách sú zľadovatené!

TATRANSKÁ LOMNICA - Všetky značkované turistické chodníky v Tatranskom národnom parku pokrýva v súčasnosti vrstva zľadovateného snehu alebo ľadu. Informoval o tom vedúci Strediska terénnych služieb Štátnych lesov TANAPu Dominik Michalík.

slovakia

left justify in out

„Príčinou sú výkyvy počasia, keď počas dňa teplo aj to málo snehu, ktoré v Tatrách je, roztápa, a nočné teploty pod bodom mrazu, vďaka ktorým roztopený sneh a voda na chodníkoch zamŕza. Turisti by mali s touto skutočnosťou počítať a na túru sa riadne vystrojiť. A to vrátane paličiek a vhodnej obuvi prípadne stúpacích želiez, tzv. mačiek,“ upozornil Michalík. 
      

Pracovníci strediska už v minulých dňoch rozmiestnili na najnavštevovanejších turistických chodníkoch v TANAPe informačné tabule upozorňujúce turistov na zľadovatený povrch turistických chodníkov. „Turisti by si mali uvedomiť, že na túry po takomto povrchu chodníka sa vydávajú na vlastné nebezpečenstvo,“ dodal Michalík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies