Tureckú opozičnú kandidátku postrelili počas predvolebnej kampane do kolena

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 12:07 • 2 min
Tureckú opozičnú kandidátku postrelili počas predvolebnej kampane do kolena

ANKARA - Kandidátku tureckej opozičnej strany Elif Doganovú Türkmenovú hospitalizovali po tom, čo ju dnes postrelili do kolena počas kampane pred tureckými všeobecnými voľbami, ktoré sa budú konať 7. júna. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Dnešný útok je už tretím násilným útokom na strany alebo politikov, ktorí sa v juhotureckom meste Adana uchádzajú o zvolenie. Tamojší guvernér Mustafa Büyük vyhlásil, že útok na Türkmenovú - právničku kandidujúcu za hlavnú opozičnú a ľavicovú Republikánsku ľudovú stranu (CHP) - nebol politicky motivovaný a zrejme ho spáchal jej bývalý klient.

 

Minulý týždeň dobodali na predvolebnom mítingu v Adane kandidáta z vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP).

Začiatkom tohto mesiaca utrpelo zranenia šesť ľudí pri dvoch bombových výbuchoch, zacielených proti miestnemu sídlu prokurdskej ľavicovej Ľudovodemokratickej strany (HDP) v Adane a v susednom prístavnom meste Mersin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies