Tureckého trénera Terima naštvali Blindove e-maily

NETKY.SK • 10 Október 2015, 15:21 • 2 min
Tureckého trénera Terima naštvali Blindove e-maily

PRAHA - Tréner tureckej futbalovej reprezentácie Fatih Terim pred sobotňajším duelom proti Česku (začiatok o 20.45 h v Prahe) v rámci kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska vyhlásil, že sa mu nepáčia ťahy kouča Holandska Dannyho Blinda. Kormidelník "oranjes" totiž v minulých dňoch rozvíril hladinu tým, že e-mailom kontaktoval trénerov Česka a Islandu, teda súperov, s ktorými sa v posledných dvoch dueloch kvalifikácie stretne súper Holandska - Turecko.

slovakia

left justify in out

"Nechcem sa tým zaoberať viac ako je nutné, médiá to už rozoberali v dostatočnej miere. Pochopiteľne sa mi to však nepáči. Holanďania mali sami dvakrát možnosť zdolať nás na trávniku. Nemusia to teraz doháňať takýmito zákulisnými hrami," cituje Terimove slová portál isport.cz. Ako je známe, bronzový medailista z MS 2014 v Brazílii figuruje aktuálne v tabuľke A-skupiny až na 4. mieste s dvojbodovým mankom na tretie Turecko a reálne hrozí, že sa nepredstaví na budúcoročných ME vo Francúzsku. Ak Turci v záverečných dvoch zápasoch proti už istým postupujúcim Islanďanom a Čechom získajú minimálne štyri body, bez ohľadu na rezultáty Holandska si zabezpečia účasť v baráži a tím z Beneluxu bude prvýkrát od roku 1984 chýbať na kontinentálnom šampionáte.


Tréner Holandska Danny Blind, ktorý vo funkcii začiatkom júla nahradil Guusa Hiddinka, verí, že Island a ČR dokážu v záverečných dvoch dueloch obrať o body Turecko a jeho mužstvo preskočí v tabuľke súpera z "krajiny polmesiaca". Zároveň odmieta tvrdenie, že zámerne kontaktoval trénerov oboch postupujúcich tímov. "Nie, nepísal som im e-mail preto, aby zabrali v dueloch proti Turecku. Verím, že hráči Islandu aj Česka pristúpia k zápasom zodpovedne a vydajú zo seba to najlepšie," cituje telegraaf.nl slová Blinda, podľa ktorého mala komunikácia s kormidelníkmi týchto tímov iba blahoprajný charakter v súvislosti s ich postupom na európsky šampionát.


"Nemusíte byť veľmi inteligentný na to, aby ste pochopili, za akým účelom rozposlal tieto e-maily. Dostaneme sa na majstrovstvá Európy. Holandsko zostane doma," doplnil 62-ročný odborník Fatih Terim, ktorému sa nepáči aj to, že Holandsko a Turecko odohrajú sobotňajšie zápasy v rozdielnych časoch. "Nechápem, prečo hrá Holandsko skôr ako my. Tiež sme mohli hrať o 18.00 h," skonštatoval na záver turecký tréner.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies