Turci tvrdia, že im Platini sľúbil finále ME 2020

NETKY.SK • 18 September 2013, 11:42 • 2 min
Turci tvrdia, že im Platini sľúbil finále ME 2020

DUBROVNÍK - Predstaviteľom Tureckej futbalovej federácie nechýba sebavedomie ohľadom snahy zorganizovať vyvrcholenie majstrovstiev Európy 2020.

slovakia

left justify in out

Podľa jej generálneho sekretára Emreho Alkina prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini v januári prisľúbil, že Istanbul by mal byť zaiste dejiskom semifinále a finále kontinentálneho šampionátu, ak neuspeje v olympijskej kandidatúre. Keďže OH 2020 budú v japonskom Tokiu, Turci veria, že sú na vrchole rebríčka potenciálnych organizátorov záveru majstrovstiev Európy. UEFA by v piatok mala oznámiť menoslov uchádzačov o usporiadanie ME 2020, ktoré sa budú hrať podľa nového systému v 13 krajinách. Alkin očakáva, že tri - štyri z 54 členských krajín UEFA sa prihlásia do boja o spomenutú fázu šampionátu. Tureckými protikandidátmi by mali byť Španielsko a Maďarsko. Meno organizátora bude známe v septembri 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies