Tuniská polícia zasahovala slzotvorným plynom voči protivládnemu protestu

NETKY.SK • 18 Január 2011, 12:46 • 2 min
Tuniská polícia zasahovala slzotvorným plynom voči protivládnemu protestu

Tuniská polícia zasahovala slzotvorným plynom voči protivládnemu protestu

slovakia

left justify in out

Polícia v tuniskej metropole Tunis použila dnes slzotvorný plyn na rozohnanie protestu proti dočasnej vláde, ktorú v pondelok ohlásil premiér Muhammad Ghannúší po minulotýždňovom zosadení prezidenta Zína al-Ábidína bin Alího.
      Ako informovala tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na očitých svedkov, polícia zasiahla proti niekoľkým stovkám prevažne stúpencov opozície a odborárov, hoci ich protest bol pokojný.
      "Nová vláda je hanbou a výsmechom revolúcie, ktorá preliala krv a stála životy," konštatoval jeden z protestujúcich študentov. Niektorí demonštranti niesli transparenty s názvom "Preč s RCD", čo je strana zvrhnutého prezidenta bin Alího, bez prestávky pri moci dlhých 23 rokov.
      "Je to pokojný protest a pozrite, čo sa deje. Problém dočasnej vlády je, že sú v nej ministri starého režimu. Mám 30 rokov a nič som v živote nedokázal, lebo starý režim bol diktátorský," uviedol ďalší z demonštrantov oslovených agentúrou Reuters.
      V dočasnej vláde premiéra Ghannúšího je sedem doterajších predstaviteľov režimu zvrhnutého prezidenta bin Alího a lídri troch rôznych opozičných strán.
      K zmene nedošlo na postoch dôležitých ministerstiev obrany, zahraničných vecí, vnútorných záležitostí a financií. Takmer všetci zostávajúci ministri sú členmi bin Alího strany, Demokratického ústavného zhromaždenia (RCD).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies