Tsipras v Bruseli uviedol, že rešpektuje pravidlá EÚ, ale dohoda zatiaľ nie je

NETKY.SK • 4 Február 2015, 13:42 • 2 min
Tsipras v Bruseli uviedol, že rešpektuje pravidlá EÚ, ale dohoda zatiaľ nie je

BRUSEL - Grécky premiér Alexis Tsipras po dnešných stretnutiach s najvyššími lídrami EÚ v Bruseli uviedol, že je optimistický ohľadom nájdenia "vzájomne prijateľnej dohody a kompromisu" pre spoločnú budúcnosť Grécka s Európskou úniou.

slovakia

left justify in out

Tsipras spolu s ministrom financií Janisom Varufakisom zavítali do Bruselu v rámci ich európskeho turné hľadania podpory pre odpustenie vysokého štátneho dlhu. Po rokovaní s predsedom Európskej komisie Jeanom-Claudom Junckerom, predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a predsedom Európskeho parlamentu Martinom Schulzom dvojica Tsipras - Varufakis odcestovala do Paríža, na stretnutie s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom a vo večerných hodinách Varufakisa vo Frankfurte nad Mohanom čaká rokovanie so šéfom Európskej centrálnej banky Mariom Draghim.

 

"Naším cieľom je zaistiť rešpekt zvrchovanej vôle gréckeho ľudu a jasný mandát získaný od našich ľudí. My zároveň rešpektujeme pravidlá EÚ," uviedol Tsipras po skončení stretnutia so Schulzom.

 

Grécky premiér s odkazom na otázku gréckeho dlhu spresnil, že jeho vláda chce "upraviť súčasný rámec pravidiel" a nie ho rozbiť.

 

"Samozrejme, že nemáme ešte dohodu, ale sme na dobrej ceste nájsť životaschopnú dohodu," uviedol Tsipras pre médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies