Trumpov turecký partner zvažuje koniec spolupráce, reagujú aj firmy v Dubaji

NETKY.SK • 11 December 2015, 11:04 • 2 min
Trumpov turecký partner zvažuje koniec spolupráce, reagujú aj firmy v Dubaji

ANKARA - Turecká spoločnosť Trump Towers Istanbul zvažuje prehodnotenie obchodných vzťahov so značkou spojenou s menom amerického republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, ktorý v rámci predvolebnej kampane prišiel s návrhom zakázať všetkým moslimom vstup na územie Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Nákupné centrum Trump Towers Istanbul, v ktorom sú aj byty, dal postaviť turecký miliardár Aydin Dogan, ktorý Trumpovi platí za použitie jeho priezviska ako obchodnej značky. Bülent Kural, riaditeľ nákupného centra, v ktorom je 175 obchodov tureckých i svetových značiek, vyjadril poľutovanie nad Trumpovými výrokmi a odsúdil ich ako "produkty mysle, ktorá vôbec nerozumie islamu, náboženstvu pokoja".

 

Trump, realitný magnát a bývalá hviezda televíznych reality šou, sa dostal pod paľbu kritiky v USA i zahraničí za návrh zakázať moslimom vstup do Spojených štátov. Išlo o jeho nedávnu reakciu na streľbu v štáte Kalifornia, kde útočila dvojica moslimov, ktorí sa podľa vyšetrovateľov zradikalizovali. Trumpov výrok vyvolal reakciu aj v Dubaji, kde z rozostavaného areálu golfového ihriska Trump International Golf Club Dubai odstránili bilbord s jeho fotografiou a z kamenného plota okolo rezidenčného areálu Akoya, ktorý je tiež vo výstavbe, strhli písmená T, R, U, M, a P tvoriace jeho priezvisko.

 

Developerská spoločnosť Damac Properties odmietla záležitosť komentovať. Predtým už uviedla, že sa nebude vyjadrovať k Trumpovým osobným alebo politickým záležitostiam ani komentovať vnútropolitické debaty v USA. Podľa miestneho denníka The National však odstránenie Trumpovho mena môže naznačovať, že developer prehodnocuje svoju spoluprácu s ním. V dôsledku Trumpových výrokov spoločnosť Landmark Group sídliaca v Dubaji stiahla zo všetkých svojich 180 pobočiek vo svete všetky dekoračné predmety so značkou Trump.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies