Trump zúžil výber kandidátov na ministra zahraničných vecí na štyroch ľudí

NETKY.SK • 30 November 2016, 18:27 • 2 min
Trump zúžil výber kandidátov na ministra zahraničných vecí na štyroch ľudí

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump zúžil svoj výber kandidátov na funkciu ministra zahraničných vecí na štyroch ľudí, povedali dnes agentúre DPA jeho poradcovia.

slovakia

left justify in out

Trump v utorok večeral s jedným z nich - s bývalým guvernérom a prezidentským kandidátom Mittom Romneym. Podľa hlavného stratéga a riaditeľa komunikácie republikánskeho národného výboru Seana Spicera mali "skvelú diskusiu o stave sveta".


V užšom výbere je aj bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani a dve ďalšie osoby, ktorých totožnosť Spicer ani Trumpov hovorca Jason Miller odmietli prezradiť. Povedali však, že tento týždeň už neočakávajú žiadne ďalšie oznámenie o obsadení postov v budúcej Trumpovej vláde.


Trump hľadá za ministra zahraničných vecí niekoho, kto má rovnaký pohľad na svet, s kým by dobre vychádzal a kto by dobre reprezentoval Spojené štáty vo svete, dodal Miller.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies