Prečo USA neuvalili sankcie na tajnú prvú dámu Ruska?

NETKY.SK • 26 Apríl 2022, 07:49 • 2 min
Prečo USA neuvalili sankcie na tajnú prvú dámu Ruska?

WASHINGTON - Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová poprela tvrdenia, podľa ktorých Spojené štáty úmyselne odkladajú uvalenie sankcií na údajnú priateľku ruského prezidenta Vladimira Putina Alinu Kabajevovú.

slovakia

left justify in out

„Pokračujeme v prehodnocovaní sankcií,“ odpovedala v pondelok Psakiová na otázku, prečo sa ešte nestala ich terčom aj bývalá ruská gymnastka a neskôr politička Kabajevová. „Samozrejme, že sme už (v súvislosti s ruskou vojenskou agresiou na Ukrajine) sankcionovali prezidenta Putina, ale aj jeho dcéru a najbližších priateľov a budeme pokračovať v prehodnocovaní ďalších,“ dodala hovorkyňa Bieleho domu. 

 

img

 

Podľa CNN sa čoraz väčšmi množia výzvy na sankcionovanie tejto 38-ročnej bývalej olympijskej víťazky v modernej gymnastike, ktorá je podľa nepotvrdených správ médií aj matkou jeho troch detí, narodených v rokoch 2015-2019. Sankcie už uvalili na dve Putinove dospelé dcéry.

 

Prečítajte si tiež: Lavrov považuje Zelenského za dobrého herca. Ako sa podľa neho skončí vojna?

 

Ruský prezident je známy tým, že si osobný život veľmi stráži a verejne sa nikdy neprihlásil k partnerskému vzťahu s „tajnou prvou dámou“ Ruska, ako Kabajevovú nazývajú ruské i zahraničné médiá, konštatuje CNN.

 

img

 

Ako uvádza denník Wall Street Journal, americkí predstavitelia neuvalili na Kabajevovú sankcie pre obavy, že by to Putin považoval za osobný útok. Bolo by to považované za „takú osobnú ranu pre pána Putina, že by to mohlo ďalej eskalovať napätie medzi Ruskom a USA“, napísal denník.

 

Možno vás zaujme: Rusi majú problém s Chorvátskom. Sťažujú sa na neľudský prístup!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies