Trump vyzval pred Dňom vďakyvzdania na jednotu

NETKY.SK • 24 November 2016, 08:25 • 2 min
Trump vyzval pred Dňom vďakyvzdania na jednotu

WASHINGTON - Novozvolený americký prezident Donald Trump vyzval v stredu v odkaze k Dňu vďakyvzdania, ktorý zverejnil v sociálnych médiách, na jednotu. Uviedla to dnes tlačová agentúra AP. Dodala tiež informáciu, že Trump sa chystá vymenovať za ministra obchodu investora, miliardára a šéfa súkromnej firmy na poskytovanie rozvojového kapitálu Wilbura Rossa.

slovakia

left justify in out

Trump v odkaze uviedol, že národ práve ukončil "dlhú a nepríjemnú" kampaň a "napätie sa nevytratí z večera do rána".

Trump dodal, že sa modlí, aby sa krajina na Deň vďakyvzdania "začala zotavovať zo sporov a pohla sa dopredu posilnená spoločným cieľom".

 

Novozvolený prezident napísal, že politická kampaň sa skončila a tak je pravý čas na "veľkú národnú kampaň zameranú na prestavbu našej krajiny".

 

Trump neuviedol žiadne podrobnosti o tom, ako bude sláviť dnešný sviatok. Pripravuje sa na januárovú inauguráciu, keď prevezme Biely dom, a vymenúva najvyšších predstaviteľov svojej administratívy.

 

Nastupujúci prezident sa chystá ponúknuť post ministra obchodu Wilburovi Rossovi (78), šéfovi súkromnej firmy na poskytovanie rozvojového kapitálu.

 

Ross sa stretol s novozvoleným prezidentom už cez víkend v Trumpovom golfovom klube v štáte New Jersey.

 

Ross je šéf a hlavný stratég súkromnej firmy na poskytovanie rozvojového kapitálu W.L. Ross & Co., ktorá je známa nákupom krachujúcich spoločností a ich častým zlučovaním.

 

Miliardár Ross sa pripojil k Trumpovmu tímu poradcov v júni. Najviac je známy zrejme tým, že v roku 2002 zlúčil niekoľko bankrotujúcich výrobcov ocele.

 

Podľa časopisu Forbes má Rossov majetok hodnotu takmer tri miliardy dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies