Trump privítal v Bielom dome japonského premiéra Šinzóa Abeho

NETKY.SK • 11 Február 2017, 09:44 • 2 min
Trump privítal v Bielom dome japonského premiéra Šinzóa Abeho

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump privítal dnes v Bielom dome japonského premiéra Šinzóa Abeho, ktorý pricestoval na dvojdňovú návštevu krajiny. Štátnici rokovali v Oválnej pracovni, nasledovala spoločná tlačová konferencia a pracovný obed.

slovakia

left justify in out

V rokovaní figurovali témy ako regionálna bezpečnosť, obchodné vzťahy či návrh Tokia na investovanie v USA. "Chcel by som jasne demonštrovať neotrasiteľné americko-japonské spojenectvo," vyhlásil pred stretnutím Abe, ktorý dnes položil veniec na vojenskom cintoríne v Arlingtone.

 

Obaja lídri sa v popoludňajších hodinách presunú špeciálom Air Force One na Floridu do Trumpovho letoviska Mar-a-Lago, kde si v sobotu spoločne zahrajú golf. Abe navštívil Trumpa v jeho newyorskom sídle už v novembri, tesne po tom, ako miliardár zvíťazil v prezidentských voľbách.

 

Abe dopoludnia navštívil i Obchodnú komoru Spojených štátov (USCC) vo Washingtone. S japonským ministerským predsedom prišla do USA aj menšia delegácia. Abe je po britskej premiérke Therese Mayovej druhým zahraničným lídrom, s ktorým sa Trump stretol od svojej inaugurácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies