Trump prepustil hlavného manažéra svojej kampane

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 18:17 • 2 min
Trump prepustil hlavného manažéra svojej kampane

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na amerického prezidenta Donald Trump prepustil svojho kontroverzného manažéra kampane Coreyho Lewandowského.

slovakia

left justify in out

Tento krok urobil predpokladaný republikánsky nominant v období, keď čelí odporu skupiny spolustraníkov, ktorí sa údajne na poslednú chvíľu pokúšajú prekaziť jeho prezidentskú nomináciu. Informovala o tom dnes webová stránka denníka New York Times.

 

"Kampaň Donalda Trumpa za zvolenie do úradu prezidenta, ktorá zaznamenala historický rekord v republikánskych primárkach a získala takmer 14 miliónov hlasov voličov, dnes oznámila, že Corey Lewandowski už v kampani nepracuje," uviedla vo vyhlásení jej hovorkyňa Hope Hicksová. "Kampaň ďakuje Coreymu za tvrdú prácu a oddanosť a želáme mu všetko najlepšie v ďalšom živote."

 

Trump vyvoláva čoraz väčšie obavy u svojich spojencov a darcov, ako bude prebiehať nasledujúca fáza kampane. Trump dosiahol úspech v republikánskych primárkach a už sa sústreďuje na novembrové prezidentské voľby.

 

Manažér Trumpovej kampane mal nepriateľský vzťah s mnohými reportérmi z celoštátnych médií, ktorí pokrývajú práve Trumpa. Napäté vzťahy s ním mali aj mnohí predstavitelia Republikánskeho národného výboru.

 

Lewandowski sa tiež údajne často hádal s hlavným Trumpovým stratégom Paulom Manafortom, ktorý sa do tímu predvolebnej kampane zapojil v marci tohto roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies