Trump odsúdil útoky islamistov v Berlíne i v Ankare

NETKY.SK • 20 December 2016, 09:16 • 2 min
Trump odsúdil útoky islamistov v Berlíne i v Ankare

NEW YORK - Novozvolený americký prezident Donald Trump odsúdil "desivý teroristický útok" kamiónom na vianočný trh v Berlíne, ktorý si vyžiadal najmenej 12 mŕtvych a 48 zranených.

slovakia

left justify in out

Trump pripísal zodpovednosť za útok extrémistom z takzvaného Islamského štátu (IS) a iných islamistických zoskupení, ktorí podľa neho "neustále masakrujú kresťanov..., čo je súčasťou ich globálneho džihádu".

 

Radikálny islamista podľa Trumpových slov bol aj páchateľom pondelkového útoku na ruského veľvyslanca v Ankare. Diplomat Andrej Karlov pri ňom utrpel strelné zranenia, ktorým následne podľahol.

 

Donald Trump vyjadril presvedčenie, že tento čin je v rozpore so všetkými zásadami civilizovaného sveta a musí byť odsúdený celým medzinárodným spoločenstvom.

 

Útoky v Ankare a Berlíne podľa Trumpa dokazujú, že sa situácia ohľadne terorizmu zhoršuje. "Civilizovaný svet musí zmeniť svoje myslenie," napísal novozvolený prezident USA na Twitteri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies