Nové čísla o nakazených a úmrtiach na Slovensku

NETKY.SK • 21 Apríl 2020, 16:12 • 2 min
Nové čísla o nakazených a úmrtiach na Slovensku

BRATISLAVA - Na Slovensku pribudlo ďalších 26 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. V pondelok (20. 4.) otestovali 2694 osôb. Celkovo tak Slovensko má 1199 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus. Ochoreniu COVID-19 v pondelok podľahla jedna osoba, 259 ľudí sa z neho už celkovo vyliečilo.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ďalšia obeť z DSS Pezinok 

Začiatkom tohto týždňa pribudlo jedno úmrtie pacientky s pozitívnym testom na nový koronavírus z Domova sociálnych služieb Pezinok. Hospitalizovali ju v Univerzitnej nemocnici Bratislava. "Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19 tak stúpol na 14," povedala.

 

img

 

Zatiaľ 82 z 207

Hospitalizovaných v súvislosti s novým koronavírusom je 207 pacientov. U 82 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené, u 125 sa čaká na výsledky testov. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti sa nachádza sedem pacientov, jeden je na umelej pľúcnej ventilácii.

 

Vyliečení 

Z koronavírusu SARS-CoV-2 sa vyliečilo 258 ľudí. Z tohto počtu bolo 61 hospitalizovaných v nemocniciach a 197 sa vyliečilo v domácej izolácii. Doposiaľ bolo celkovo 48 229 testov negatívnych.

 

img

 

Nové prípady

V rámci výskytu nových prípadov sa päť osôb nachádza v Účelovom zoskupení pre operáciu (OP) Karusel. Jedna osoba sa nachádza v karanténnom stredisku vo Svidníku, jedna v karanténnom stredisku Vzdelávacie a doškoľovacie zariadenie VS - Financie Tatranská Lomnica a jedna v karanténnom centre v Pezinku. Z 26 nových prípadov má 14 osôb trvalý pobyt v okrese Prievidza. Najmladší pondelkový prípad má jeden rok, najstaršou je 83-ročná pacientka.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona