Trosky zmiznutého malajzijského lietadla sa pravdepodobne našli na Seychelách

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 19:25 • 2 min
Trosky zmiznutého malajzijského lietadla sa pravdepodobne našli na Seychelách

VICTORIA - Možné trosky z malajzijského lietadla, ktoré zmizlo v roku 2014, našli na Seychelách, informoval dnes letecký úrad súostrovia v Indickom oceáne.

slovakia

left justify in out

Dva kusy trosiek našli ľudia, ktorí v oblasti značkovali korytnačky a vtáky, uviedla polovládna Spoločnosť pre rozvoj Seychelských ostrovov (IDC).

 

Boeing 777 zmizol 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu s 239 osobami na palube. Kusy z vraku, zrejme pochádzajúce z tohto stroja malajzijských aerolínií, sa našli už v minulosti pri afrických brehoch, uvádza agentúra DPA.

 

Hovorca IDC Michael Payet informoval, že najväčší kus z trosiek s veľkosťou 30 x 120 centimetrov a očividne vyrobený z hliníkových a uhlíkových vlákien, by mohol byť súčasťou krytu motora.

 

Úrady sú už v kontakte s malajzijskou stranou, ktorá prejavila záujem a podľa očakávania s ňou budú spolupracovať. Ak sa potvrdí, že trosky sú z lietadla, úrady skontaktujú aj Austráliu.

 

Oficiálne pátranie po zmiznutom malajzijskom lietadle, ktoré viedla Malajzia, Austrália a Čína, prerušili v januári po tom, ako sa pri podmorskom pátraní na ploche približne 120.000 kilometrov štvorcových nepodarilo objaviť trup lietadla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies