Tropické teploty zamestnali záchranárov aj dnes: Na Slovensku skolabovalo 97 ľudí

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 18:18 • 2 min
Tropické teploty zamestnali záchranárov aj dnes: Na Slovensku skolabovalo 97 ľudí

BRATISLAVA - Záchranári mali dnes pre horúčavy o niečo viac práce ako v pondelok (20.7.). Pre kolapsový stav pomáhali 97 ľuďom. Najviac zásahov bolo podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Borisa Chmela v Bratislavskom kraji, najmenej v Žilinskom.

slovakia

left justify in out

Vysoké teploty potrápia Slovákov aj v stredu 22. júla. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre horúčavy výstrahy pre západné, časť stredného a východného Slovenska. Teploty sa majú pohybovať od 33 do 37 stupňov Celzia. 
     

Horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú však ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor aj na deti a seniorov. Počas horúcich dní je nutné pamätať na dodržiavanie pitného režimu. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies