Troch najvyšších vojenských predstaviteľov KĽDR odvolali

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 06:26 • 2 min
Troch najvyšších vojenských predstaviteľov KĽDR odvolali

WASHINGTON - Troch popredných vojenských predstaviteľov Severnej Kórey odvolali z ich funkcií.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v nedeľu vysokopostavený americký činiteľ v čase, keď sa prezident USA Donald Trump a severokórejský vodca Kim Čong-un pripravujú na summit plánovaný na 12. júna v Singapure.

 

Americký predstaviteľ sa pod podmienkou anonymity vyjadril k správe juhokórejskej tlačovej agentúry Jonhap o tom, že odvolaní boli pravdepodobne všetci traja najvyšší armádni činitelia v KĽDR.

 

Trump v piatok oznámil, že summit s Kim Čong-unom sa uskutoční, hoci ho týždeň predtým zrušil. Urobil tak po tom, ako v Bielom dome prijal severokórejského vyslanca Kim Jong-čchola. Spojené štáty sa snažia vyrokovať so Severnou Kóreou ukončenie jej jadrového zbrojného programu.

 

Predstavitelia USA sa domnievajú, že v severokórejskej armáde sa objavili určité nezhody, pokiaľ ide o Kimov prístup k Južnej Kórei a Spojeným štátom.

 

Americký zdroj zmienenú trojicu vojenských predstaviteľov neidentifikoval. Podľa Jonhap sú nimi minister ozbrojených síl Pak Jong-sik, náčelník generálneho štábu Kórejskej ľudovej armády (KPA) Ri Mjong-su a riaditeľ generálneho politického odboru KPA Kim Čong-gak. Všetkých troch údajne nahradili mladší činitelia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies