Trnavská samospráva opraví dom, ktorý Rómovia zdevastovali

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:54 • 2 min
Trnavská samospráva opraví dom, ktorý Rómovia zdevastovali

TRNAVA – Mesto Trnava obnoví bytový dom na Golianovej ulici 3 a získa tak náhradné byty pre nájomcov z reštituovaných bytových domov. Na tieto účely potrebuje 13 bytov, ďalšie využije na riešenie svojich úloh v sociálnej oblasti.

slovakia

left justify in out

Rekonštrukciu bytového domu schválili v utorok poslanci mestského zastupiteľstva. Zároveň odsúhlasili podanie žiadosti na ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja o dotáciu na obstaranie náhradných nájomných bytov.


Dom na Golianovej ulici 3 bol v minulosti považovaný za najhoršiu adresu v meste, jeho neprispôsobiví obyvatelia boli postrachom sídliska. V súčasnosti je väčšina bytov prázdnych, zdevastovaných, niektoré sú vyhorené. Ľudia bývajú už len v troch bytoch. Výbor mestskej časti Trnava – juh v minulom roku žiadal zbúranie tohto domu.


Mesto Trnava pôvodne zvažovalo riešiť náhradné bývanie pre obyvateľov z reštituovaných bytových domov odkúpením bytov od fyzických osôb. Mestský úrad v máji zverejnil oznam, že na tieto účely kúpi jednoizbové, dvojizbové a trojizbové byty. Samospráva mohla na kúpu bytov získať dotáciu 1 000 eur na meter štvorcový, ak by byty nepresiahli stanovenú výmeru. Trh však podľa hovorcu trnavskej radnice Pavla Tomašoviča neponúkol vhodné byty, preto padlo rozhodnutie zrekonštruovať vlastný zdevastovaný bytový dom s približne dvoma desiatkami bytov.


Mesto Trnava môže na rekonštrukciu trinástich bytov pre nájomcov z reštituovaných domov žiadať dotáciu vo výške 100 percent oprávnených nákladov, najviac však do 500 eur na meter štvorcový. Náklady na celkovú rekonštrukciu bytového domu neboli zatiaľ vyčíslené. S obnovou bytového domu sa ráta do konca budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies