Trnavčanovi hrozí za nelegálnu skládku odpadu päť rokov

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 16:59 • 2 min
Trnavčanovi hrozí za nelegálnu skládku odpadu päť rokov

TRNAVA - Vyšetrovateľ kriminálnej polície v Trnave obvinil 37-ročného Trnavčana z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Na pozemku s ornou pôdou, v katastrálnom území Trnava - Farárske, ktorého vlastníkom je Slovenský pozemkový fond, vyrástla nelegálna skládka odpadu. TASR informovala krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

slovakia

left justify in out

Podľa zistení polície na skládku vyvážali odpad najmenej od januára toho roka. "Týždenne vyviezli zhruba 10 kontajnerov so  stavebným a rôznym objemným odpadom ako napríklad plasty, drôty, sklo, koberce a podobne," uviedla hovorkyňa s tým, že obsahom kontajnerov boli aj izolačné materiály s azbestom.

Ako povedala, dlhodobým navážaním odpadu a jeho prekrývaním ornicou vznikla skládka s objemom asi 4800 m3. "Jej odstránenie a uvedenie pozemku do pôvodného stavu by predstavovalo podľa odborného vyjadrenia sumu 135.000 eur," konštatovala. Dodala, že minulý týždeň polícia priamo na mieste nelegálnej skládky zadržala pri vysýpaní odpadu vodiča nákladného auta. Následne, na základe príkazu na prehliadku nebytových priestorov firmy v susedstve skládky, polícia za pomoci zásahovej skupiny zadržala konateľa firmy.

"Po vykonaní procesných úkonov a vypočutí viacerých svedkov vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči konateľovi firmy Dušanovi z Trnavy a zároveň spracoval podnet pre prokurátora na jeho väzobné stíhanie," ozrejmila Kredatusová. Pripomenula, že obvinený je v súčasnosti stíhaný na slobode a za prečin neoprávneného nakladania s odpadmi v značnom rozsahu mu v prípade uznania viny hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies