V Trnave to bude opäť vrieť! Slovan sa pokúsi o semifinálový revanš

NETKY.SK • 18 Apríl 2018, 08:02 • 2 min
V Trnave to bude opäť vrieť! Slovan sa pokúsi o semifinálový revanš

BRATISLAVA - V slovenskej futbalovej pohárovej súťaži s názvom Slovnaft Cup 2017/2018 budú v stredu večer známi finalisti. Hráči obhajcu prvenstva ŠK Slovan Bratislava nastúpia od 17.00 h v semifinálovej odvete na pôde FC Spartak Trnava (výsledok prvého vzájomného zápasu na Pasienkoch pred dvoma týždňami 1:1, pozn.), o polhodinu neskôr od 17.30 h sa začne pod Dubňom odvetný súboj medzi domácim MŠK Žilina a MFK Ružomberok (výsledok prvého súboja 1:2).

slovakia

left justify in out

Finále národného pohára sa uskutoční v utorok 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Vo vlaňajšom rozhodujúcom prvomájovom súboji o celkový primát v Slovnaft Cupe zvíťazil Slovan Bratislava v NTC Poprad nad druholigovým MFK Skalica presvedčivo 3:0 a získal trofej. 

 

Pred stredajšou semifinálovou odvetou v Trnave majú "belasí" horšiu východiskovú pozíciu, gól na ihrisku tradičného rivala dáva lepšie postupové vyhliadky futbalistom Spartaka. Hráčom Slovana navyše nevyšla generálka na pohárový súboj: v sobotu doma podľahli v ligovej súťaži AS Trenčín 1:3 a na tabuľkového lídra z Trnavy majú päť kôl pred koncom sezóny už 13-bodové manko.

 

"Nehrali sme tak, ako sme si predsavzali a predstavovali. Treba sa zamyslieť nad tým, čo kto odovzdáva Slovanu a či mu vracia všetko, čo mu klub dáva. Musíme byť na seba kritickí a vstúpiť si do svedomia. Slovan je značka, s ktorou nemôžeme hazardovať. V bojovnosti sa vám dnes vyrovná už každý. Bez srdca sa však neukáže ani kvalita, ktorá v našom tíme bezpochyby je," uviedol kriticky na klubovom webe 36-ročný útočník ŠK Slovan Bratislava Róbert Vittek, ktorý pred trnavskou odvetou neskladá zbrane.

 

Čonka sa po zranení znovu vrátil do základnej zostavy Trnavy: Bolo to ťažké, išiel som cez bolesť

 

Výborná atmosféra vládne v kabíne "andelov". Futbalisti Trnavy sa dobre naladili pred pohárovou odvetou - v nedeľu zdolali doma Ružomberok 1:0, na čele tabuľky Fortuna ligy majú deväťbodový náskok pred Dunajskou Stredou a blízko k majstrovskému titulu po dlhých 45 rokoch. Tréner FC Spartak Nestor El Maestro napriek priaznivému rezultátu v Bratislave vidí vyrovnané možnosti na postup do finále Slovnaft Cupu. "Je to len polčas, nechcem veľa hodnotiť. Uvidíme, ako to napokon dopadne. Šancu postúpiť stále máme. Ak by sa nám to podarilo, bola by to senzácia," poznamenal 35-ročný srbský lodivod na lavičke Spartaka, ktorý má aj britské občianstvo. 

 

Tohtoročné vyvrcholenie SP sa uskutoční v utorok 1. mája na Štadióne Antona Malatinského v Trnave. Víťaz Slovnaft Cupu si zabezpečí postup do Európskej ligy UEFA 2018/2019 a tiež bude hrať o česko-slovenský Superpohár, ktorého dejisko bude tento rok na Slovensku.

 

2. zápasy semifinále SP - Slovnaft Cupu 2017/2018:

 

streda 18. apríla

 

17.00 FC Spartak Trnava - ŠK Slovan Bratislava /prvý zápas 1:1, rozhodujú P. Hrčka - E. Weiss, D. Hrčka/

17.30 MŠK Žilina - MFK Ružomberok /prvý zápas 1:2, rozhodujú Horváth - Ádám, Bobko/

 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies