Trnava kráča za svojím snom, vyradila Legiu Varšava a postúpila do ďalších bojov o Európu

NETKY.SK • 1 August 2018, 08:22 • 2 min
Trnava kráča za svojím snom, vyradila Legiu Varšava a postúpila do ďalších bojov o Európu

TRNAVA - Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2018/2019. Mužstvu aktuálneho slovenského šampióna dala definitívu utorňajšia odveta 2. predkola proti Legii Varšava. V nej doma pred zaplnenými tribúnami Štadióna Antona Malatinského síce Spartak prehral 0:1, ale v súčte s minulotýždňovým triumfom v poľskej metropole 2:0 mu to napokon stačilo na prienik ďalej.

slovakia

left justify in out

Trnava sa v ďalej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden stretne s lepším z dvojice Crvena zvezda Belehrad - FK Suduva Marijampolé. V úvodnom stretnutí zvíťazili hráči favorizovaného srbského mužstva 3:0.

Futbalová Liga majstrov 2018/2019 - 2. predkolo - odvetný zápas - utorok:

FC Spartak Trnava (SR) - Legia Varšava (Poľ.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 2:0, do 3. predkola LM 2018/2019 postúpil FC Spartak Trnava
Gól: 63. Astiz, ŽK: 60. Martin Tóth, 90. Vlasko - 25. Vešovič, 81. Antolič, ČK: 37. Vešovič, 85. Antolič (obaja Legia) obaja po 2. ŽK, rozhodovali: Reinshreiber - Krasikow, Hassan (všetci Izr.)

Zostavy:
FC Spartak Trnava: Chudý - A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka - Jirka, Greššák, A. Sloboda (76. Vlasko), J. Rada, Grendel (70. Miesenböck) - Egho (90.+ Hladík)
Legia Varšava: Malarz - Wieteska, Astiz, Pazdan (53. Carlitos), Hloušek - Maczyňski (80. Hämäläinen) - Vešovič, Radovič (46. Cafú), Antolič - Kanté, Kucharczyk

Radoslav Látal (tréner Trnavy): "Samozrejme, nebolo to ideálne. Zaplať pán Boh za tie dve červené karty. Už na predzápasovej tlačovej konferencii som hovoril, že k nám príde úplne iná Legia a bude veľmi ťažká odveta. To sa dnes aj potvrdilo. Vieme, proti komu sme hrali. Legia je európske mužstvo, je tam kvalita. Vďakabohu, že to takto dopadlo, pretože keby sme hrali v plnom počte, bolo by to omnoho ťažšie."

Erik Grendel (stredopoliar Trnavy): "Zažil som asi najdlhších 20 minút v živote, keďže z lavičky som už nemohol chlapcom nijako pomôcť. Bolo to veľmi ťažké, ale vybojovali sme to a ideme ďalej. Podľa mňa sme sa strachovali o výsledok namiesto toho, aby sme využili výhodu, ktorú sme mali. Hrali sme o jedného viac, ale slabo sme hrali s loptou, strácali sme ju a tým pádom sa Legia dostávala do tlaku, z čoho vyústil inkasovaný gól. Chvalabohu, že sme nedostali druhý. Základ úspechu bolo víťazstvo 2:0 vo Varšave a najmä druhý gól Janka Vlaska, ktorý prišiel znenazdajky a posunul nás ďalej. Ideme si za svojím snom, o ktorom nerozprávame, ale potichúčky kráčame ďalej a uvidíme, kam to dotiahneme."

Andrej Kadlec (obranca Trnavy): "Sú to fantastické pocity. Ďakujeme divákom, že si našli čas a prišli na štadión. Hnali nás dopredu a aj keď tých síl už na konci nebolo veľa, vďaka ním sme to vydržali a postúpili. Legia nemala čo stratiť, otvorila hru. Som rád, že sme ustáli jej tlak a prenikli do ďalšieho kola. Dúfam, že nás bude celý národ naďalej podporovať."
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies