Tri firmy žiadajú od štátu investičnú pomoc, mali by vytvoriť desiatky pracovných miest

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:44 • 2 min
Tri firmy žiadajú od štátu investičnú pomoc, mali by vytvoriť desiatky pracovných miest

BRATISLAVA - Tri firmy, a to Ekoltech, Deltrian Slovakia a BSH Drives and Pumps, žiadajú od štátu investičnú pomoc v celkovej výške približne 3,63 milióna eur. Vyplýva to z návrhov z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktoré na dnešnej schôdzi schválil vládny kabinet.

slovakia

left justify in out

Podporenými projektmi by sa malo vytvoriť 187 pracovných miest. Ekoltech, s.r.o., Lučenec na realizáciu rozšírenia výroby pigmentových nábytkárskych výrobkov požaduje investičnú pomoc 1,48 milióna eur vo forme úľavy na dani z príjmu. Zámer s oprávnenými nákladmi na úrovni 4,08 milióna eur sa má zrealizovať do roku 2016, pričom sa v priamej súvislosti s ním do konca roku 2018 vytvorí 97 nových pracovných miest.

 

Spoločnosť Deltrian Slovakia, s.r.o., Kežmarok požaduje na projekt výstavby novej výrobnej haly v priemyselnom parku Kežmarok poskytnutie investičnej pomoci 1,25 milióna eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý majetok, vo forme úľavy na dani z príjmu a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta. V priamej súvislosti so zámerom v nominálnej výške 4,28 milióna eur sa do konca roku 2017 vytvorí 50 nových pracovných miest.

 

Michalovská firma BSH Drives and Pumps, s.r.o., požaduje na rozšírenie technologického centra pre vývoj elektroniky v okrese Michalovce investičnú pomoc 896.665 eur, a to vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, vo forme úľavy na dani z príjmu a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca roku 2019 vytvorí 40 nových pracovných miest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies