Trh s kryptomenami: Víťaz a porazení tohto týždňa

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 17:30 • 2 min
Trh s kryptomenami: Víťaz a porazení tohto týždňa

NEW YORK – Posledný marcový týždeň nepriniesol žiadnu zmenu na zdecimovanom trhu s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Celková trhová kapitalizácia všetkých kryptomien dnes klesla na 251 miliárd USD, čo je najnižšia úroveň od 23. novembra podľa CoinMarketCap. Za uplynulý kalendárny týždeň sa celková trhová kapitalizácia znížila o 25,6% na 263 miliárd dolárov. Začiatkom januára to bolo ešte 830 miliárd dolárov, čo znamená, že trh klesol o masívnych 68 percent.

 

img

 

Bitcoin (BTC) dnes v skorých ranných hodinách klesol na 6.677 dolárov, čo je najnižšia úroveň od 6. februára. Za uplynulý týždeň prišiel Bitcoin o 19,9 percenta svojej hodnoty.

 

 

 

 

Tohtoročné minimum dnes ráno dosiahol aj Ethereum, ktorého hodnota klesla na 368 dolárov, Bitcoin Cash klesol na 686 USD, Ripple na 0,48 USD, zatiaľ čo Litecoin klesol o 28%, avšak stále si drží hodnotu na svojím minimom zo 6.februára, ktoré bolo 106,94 dolárov.

 

 

 

 

 

 

 

Keď sa však pozrieme na TOP25 najväčších kryptomien podľa trhovej kapitalizácie, tak nájdeme digitálne meny, ktoré tento týždeň dopadli oveľa horšie. Výrazné straty zaznamenali ICON (ICX), Lisk (LSK) a Nano (NANO), čo môže znamenať, že rozhodnutie Twitteru zakázať reklamy súvisiace s kryptomenami má väčší dopad na kryptomeny s menšou trhovou kapitalizáciou.

 

Počas tohto týždňa dokázala rásť iba jediná kryptomena z TOP25.

 

Porazení týždňa

 

1. ICON

 

img

 

Týždenný výkon: -41,13%

Historické maximum: 12,04 dolárov

Uzatváracia cena 23. marca: 4,03 dolárov

Aktuálna trhová cena: 2,39 EUR

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 20

 

Ešte minulý týždeň bola kryptomena ICON jedným z víťazov, avšak tento týždeň patrí medzi porazených. Tento trend mohol byť spôsobený väčším výpredajom na trhu a vyberaním ziskov. Token ICX zaznamenal minulý týždeň nárast o 64% vďaka pozitívnym správam o zalistovaní na novej burze.

 

Rast ICX bol síce podporený silnými obchodovanými objemami, avšak kryptomenami napriek tomu nedokázala udržať svoj rast a tento týždeň sa jej cena prepadla o viac ako 40%.

 

2. Nano

 

img

 

Týždenný výkon: -35,53%

Historické maximum: 34,43 USD

Uzatváracia cena 23. marca: 8,11 USD

Aktuálna trhová cena: 5,39 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 24

 

Druhé miesto v rebríčku porazených patrí kryptomene Nano (NANO). Výmenný kurz voči Bitcoinu (BTC) dnes klesol na 0,0007944 BTC, čo je najnižšia úroveň od 22. februára.

 

Nano bolo tento týždeň zalistované na burze N-Exchange, ale napriek tomu si nedokázalo udržať svoju hodnotu. Investori tvrdia, že vývojári by mali vynaložiť viac úsilia na marketingovú stránku podnikania, inak bude masové rozšírenie tejto kryptomeny iba vzdialeným snom. Negatívne nálady spojené s celkovým poklesom na trhu kryptomien môžu v nasledujúcich týždňoch držať Nano pod tlakom.

 

3. Lisk

 

img

 

Týždenný výkon: -35,41%

Historické maximum: 39,31 USD

Uzatváracia cena 23.marca: 12,03 dolárov

Aktuálna trhová cena: 7,77 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 22

 

Komunita investorov spája slabý výkon kryptomeny Lisk s nerealistickými očakávaniami vývojárov, ťažkosťami s roadmapom a rôznymi oneskoreniami. Zdá sa, že pokles ceny bol podporený širším výpredajom na trhu.

 

Za zmienku stojí fakt, že Lisk klesol o 10,9% aj počas v predchádzajúceho týždňa napriek pozitívnym náladám na trhu s kryptomenami. Nie je teda žiadnym prekvapením, že LSK je na treťom mieste v rebríčku porazených za aktuálny týždeň, ktorý však vo všeobecnosti nebol dobrý pre kryptomeny.

 

Víťaz týždňa

 

Tron

 

img

 

Týždenný výkon: +6,12%

Historické maximum: 0,30 EUR

Uzatváracia cena 23. marca: 0,041137 USD

Aktuálna trhová cena: 0,043654 USD

Poradie podľa trhovej kapitalizácie: 11

 

Jediným vížazom tohto týždňa sa stal Tron, ktorý ako jediný z TOP25 dokázal udržať svoj rast a bol v zelených číslach. Tento trend mohol byť podporený spustením testovacej siete (infraštruktúry pre ekosystém Tron), ktorý získal v investorskej komunite určitú pozornosť.

 

Kvôli slabému objemu obchodovania na trhu s kryptomenami sa TRX nepodarilo prekonať hranicu 0,0576 USD, čo bolo maximom tohto mesiaca z 2.marca. To sa však môže zlomiť budúci týždeň, keď sa na trh s kryptomenami vrátia pozitívne nálady. Dnes bol spustený testnet Exodus, čo by mohlo zvýšiť záujem investorov o túto kryptomenu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies