Trh s kryptomenami v tomto roku dozrie a zvýši sa aj objem investícií

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 17:30 • 2 min
Trh s kryptomenami v tomto roku dozrie a zvýši sa aj objem investícií

HONGKONG – Adrian Lai, spoluzakladateľ krypto investičnej spoločnosti Orichal Partners, vyslovil prognózu na rok 2018, v ktorom trh s kryptomenami dozrie a zvýši sa objem obchodovania, najmä medzi inštitucionálnymi investormi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lai charakterizoval minuloročný nárast trhovej kapitalizácie, ktorá v januári tohto roku dosiahla výšku 830 miliárd dolárov a jej následný rapídny pokles na dnešných 250 miliárd, ako iracionálny jav. Túto masívnu volatilitu pripísal nedostatku regulačného dohľadu a inštitucionálnych investícií, ale budúcnosť vidí rozhodne optimisticky.

 

img

 

"Regulátori nezakazujú vývoj kryptomien, ale snažia sa lepšie regulovať trh, čo by malo v konečnom dôsledku pomôcť tomuto priemyslu dozrieť. Ak bude regulačný postoj jasnejší, veľké fondy budú mať väčšiu istotu a budú ochotné investovať značný kapitál," povedal Lai.

 

V roku 2018 trh s kryptomenami zaznamenal značnú regulačnú dynamiku. Americká komisia pre terminované obchody s komoditami (CFTC) a Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) sa venujú regulácii kryptomien už od februára tohto roku.

 

img

 

V súčasnosti mnohé vyspelé krajiny ako USA, Japonsko či Južná Kórea diskutujú a vydávajú rôzne regulačné opatrenia pre virtuálne meny, technológiu blockchain, burzy či ICO. Rovnako sa snažia zaviesť jednotné smernice na zdaňovanie príjmu z kryptomien.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies