Trest na pol roka nepodmienečne za lúpež spred ôsmich rokov

NETKY.SK • 14 November 2016, 16:23 • 2 min
Trest na pol roka nepodmienečne za lúpež spred ôsmich rokov

BANSKÁ BYSTRICA – Pol roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin lúpeže uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 23-ročnému Danielovi Š. z tohto mesta. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa voči nemu neodvolal, ale prokurátorka sa vyjadrí v zákonnej lehote.

slovakia

left justify in out

Daniel spáchal lúpež ešte pred ôsmimi rokmi v Banskej Bystrici na Triede SNP. Vtedy ako 15-ročný atakoval o dva roky mladšieho spolužiaka Ondreja a pod hrozbou bitky ho olúpil o tisíc korún.

 

Peniaze mal chlapec od otca na rifle. Peniaze dal, pretože Daniel bol známy ako bitkár. Trestné stíhanie Daniela bolo pre zdravotný stav vrátane psychiatrického liečenia napadnutého školáka prerušené a obnovené až v tomto roku.


Na súde Daniel už ako dospelý vinu nepoprel a s plačom svoje konanie oľutoval. Súd mu vymeral trest pod dolnou hranicou sadzby, pričom zohľadnil jeho priznanie, bezúhonnosť do lúpeže i odstup času od skutku. Nemohol však uložiť podmienku, pretože Daniel bol v roku 2013 odsúdený za iný čin. Daniel tiež musí otcovi školáka zaplatiť škodu v súčasnej mene, čo predstavuje 33,19 eura.


Týmto rozsudkom nie je prípad Daniela Š. uzavretý. Podľa prokuratúry sa vedie proti nemu ďalšie konanie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies